Președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență în România, pe fondul extinderii epidemiei de COVID-19.

  • Unele bănci au anunțat deja suspendarea plății ratelor la credite, în contextul în care atât politicieni, cât și reprezentanți ai mediului de afaceri cer o măsură de acest gen generalizată și propusă de guvern.
  • Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a spus că a discutat deja cu mediul bancar. „Am vorbit vineri cu sistemul bancar. Am avut discuții informale. Și asta a fost cerința mea către sistemul bancar: să găsească soluții pentru amânarea, două-trei luni de zile, a ratelor. Bineînțeles, aici se va face în corelare cu regulamentul Băncii Naționale. Dar sunt optimist că această soluție va fi adoptată", a spus Cîțu, la Digi24. 
  • Potrivit HotNews, duminică la prânz are loc o videoconferință, cu participarea premierului Ludovic Orban, a miniștrilor, precum și a consilierului prezidențial Cosmin Marinescu, pe tema măsurilor economice necesare pentru limitarea impactului economic al pandemiei noului coronavirus (COVID-19).
  • Măsurile fiscale pe care le vor lua autoritățile ar trebui să aibă la bază criterii esențiale, cu impact direct asupra companiilor și al economiei, respectiv menținerea de lichidități în economie, evitarea blocajelor la plată, menținerea locurilor de muncă, susțin reprezentanții firmei de consultanță Cromwell Evan Global, într-un comunicat remis Agerpres.
  • ENGIE, ENEL și CEZ au suspendat temporar activitatea din centrele de relații cu clienții din toate județele în care au operațiuni, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 și în conformitate cu deciziile autorităților. Clienții acestor companii pot intra în contact cu reprezentanții acestora prin intermediul aplicațiilor mobile sau pe site-urile de internet.* Asociația Marilor Rețele Comerciale din România îi roagă pe clienți să fie cumpătați și chibzuiți la ce și cât cumpără și îi asigură că există cantități și stocuri pentru toți, dacă suntem "solidari și ne gândim la nevoile tuturor".
  • Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 139.Un număr semnificativ dintre noii pacienți au fost infectați de persoane deja confirmate cu COVID-19 - fostul ofițer de poliție internat la spitalul Gerota din București, senatorul liberal Vergil Chițac și tânara din Hunedoara care nu a respectat regulile de auto-izolare.Alte cazuri sunt persoane revenite recent în țară, în special din Italia, care au stat în carantină de când s-au întors.România a intrat în scenariul 3 al epidemiei, ceea ce înseamnă un număr de îmbolnăviri între 101 și 2.000. Dar președintele Iohannis a anunțat că va decreta starea de urgență începând de luni pentru a ajuta autoritățile în combaterea epidemiei.

UPDATE Coronavirus în România: Stare de urgență. 168 cazuri confirmate

     

Coronavirus în România: Update 139 de cazuri raportate, urmează starea de urgență

Președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență pe tot teritoriul României începând de luni, pe fondul extinderii epidemiei de COVID-19.situatia coronavirus in Romania in timp real

Hartă Interactivă Coronavirus: Situația în timp real a evoluției virusului în România