Pandemia de coronavirus a afectat peste 120 de țări de din lume și a cauzat peste 137.000 de îmbolnăviri, peste 5.000 de decese/ În același timp, circa 70.000 de oameni s-au vindecat.

În continuare cele mai afectate țări sunt China, cu aproape 81.000 de îmbolnăviri, și Italia, cu peste 21.000 de cazuri, potrivit unei harte interactive create de Center for Systems Science and Engineering, Johns Hopkins University, din Statele Unite ale Americii, una dintre cele mai prestigioase universități de medicină și cercetare în medicină din lume.

Universitatea Johns Hopkins a anunțat suspendarea cursurilor și tranziția către activități de la distanță, decizia a fost luată la ora locală 08:30 pm, pe 11 martie. Universitatea Johns Hopkins se implică activ și monitorizează îndeaproape cazurile de coronavirus.

Statistici în lume

Recent, Organizația Mondială a Sănătății a luat decizia de a declara pandemie. În Italia situația rămâne în continuare critică, după ce doar miercuri au murit 196 de oameni, iar de la debutul infecțiilor în Peninsulă au murit în total 827 de persoane.

State precum Liechtenstein, Andorra, Monaco, Honduras, Burkina Faso sau Bangladesh au confirmat și ele primele cazuri. 

Spania și Franța au confirmat și ele peste 2.000 de cazuri, în timp ce Germania se apropie de 2.000.

Coronavirus în România: 21 noi decese raportate miercuri, bilanțul total a ajuns la 1.952 morți

Mai mult pe EurActiv »