Noi cazuri confirmate au apărut joi.

UPDATE

21:11 Grupul de Comunicare Strategică anunță alte șase cazuri în județul Hunedoara. Astfel, numărul infecțiilor cu coronavirus în România ajunge la 59.

Cele șase persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.

Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient 
Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient 
Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

21:06 Un alt bărbat de 53 de ani, al 53-lea caz, are coronavirus. Acesta a venit din Italia pe 8 martie și s-a autoizolat la domiciliu, fiind un contact al unui caz pozitiv.

20:19 O femeie de 33 ani care lucrează în Trentino este al 52-lea caz de infectare cu coronavirus. S-a intors pe 10 martie în țară, iar în ziua următoare s-a internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

20:13 Cazul 51, un bărbat de 21 ani din Mureș, șofer de TIR, care a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie. În cursul zilei de 10 marti a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau în definiția de caz. Este internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Tg. Mureș, dar va fi transferat la Cluj-Napoca.

18:22: Cazul numărul 50 de coronavirus confirmat este o femeie de 54 de ani din Neamț. Ea este internată la Spitalul Roman de miercuri, cu tuse, febră și faringita. Pe 1 martie s-a întors din Italia, dintr-o zonă neafectată.

17:18 S-a confirmat al 49-lea caz de coronavirus din România, la o femeie de 45 de ani din Cluj, venită din Italia și care se află în carantină la Arad. Este asimptomatica și urmează sa fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.


10:30 Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei miercuri au fost înregistrate 813 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.118 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

În ceea ce privește activitatea în punctele de frontieră la granița cu Republica Serbia, începând de joi, ora 08:00, a fost suspendată  temporar activitatea următoarelor puncte de trecere a  frontierei de la granița comună: 

- PTF  Vrbica – Valcani- specific rutier; 

- PTF  Nakovo – Lunga- specific rutier; 

- PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;

- PTF  Kaludjerovo – Naidas – specific rutier; 

- PTF Golubac - Moldova Nouă – specific rutier/naval; 

- PTF Kladovo - Drobeta Turnu Severin – specific naval; 

- PTF Kusjak - Porțile de Fier II – rutier.

+++

Este vorba despre o femeie și un bărbat din București, a declarat managerul Spitalului "Matei Balș", Adrian Streinu Cercel, la Digi24.

Cele două persoane infectate cu coronavirus sunt contacți indirecți ai fostului ofițer MAI, actual angajat DSP Sector 4, care a mințit că nu a fost plecat din țară, ulteiror confirmând că s-a aflat într-o vacanță în Israel.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un singur nou caz, al 48-lea, o femeie de 20 de ani din București.

Coronavirus: Situația în timp real a evoluției virusului în lume / Real Time Data from Johns Hopkins

Mai mult pe EurActiv »