Epidemia de coronavirus se extinde în Italia, care a raportat 3.233 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 349 de persoane au murit din cauza COVID-19 în acest interval.

În total, 27.980 de persoane au fost infectate în Italia cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de COVID-19 se ridică la 2.158.

Al doilea cel mai afectat stat european, Spania, a raportat 1.440 de noi infectări doar luni, ducând totalul persoanelor care au contractat noul coronavirus la 9.428. În Spania, COVID-19 a provocat 335 de victime, dintre care 41 doar luni, arată datele furnizate de autorități.

Spania își va închide luni la miezul nopții frontierele terestre și va institui controale în încercarea "de a limita răspândirea coronavirusului", a anunțat ministrul de Interne în această seară.

Germania, care a anunțat că va închide magazinele din această seară, cu excepția celor alimentare, a farmaciilor, băncilor și stațiilor de benzină, are în total 6.924 cazuri de infectare cu COVID-19, cu 1.111 mai multe decât duminică. Numărul deceselor din Germania cauzate de noul coronavirus este de 14, cu unul mai mult decât în urmă cu o zi.

Și guvernul elvețian a declarat luni stare de urgență pe teritoriul țării și a anunțat un nou set de măsuri pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus. Urmând exemplul unor țări ca Italia, Spania sau Austria, majoritatea magazinelor, restaurantele, spațiile publice se vor închide de la miezul nopții și până pe 16 aprilie.

Luni, în Elveția erau confirmat 2.353 de cazuri de infectare, cu 136 mai multe decât duminică, și 18 decese, cu 4 mai multe decât în ziua precedentă.