Descoperirea unui vaccin care să poată fi distribuit în toată lumea în 18 luni ar fi cu adevărat o realizare istorică, un cercetător de rang înalt din cadrul OMS a spus într-un interviu acordat EFE, partener al rețelei EURACTIV.

„Lucrăm cu toții în acest sens, este un obiectiv global, dar multe lucruri trebuie să meargă bine”, a spus Ana María Henao-Restrepo, team leader al Inițiativei pentru Cercetare în domeniul Vaccinurilor în cadrul programului de urgențe medicale al Organizației Mondiale a Sănătății.

În cadrul interviului, reprezentantul OMS a explicat că lupta cu coronavirușii este cea mai mare provocare pentru Organizația Mondială a Sănătății și că planul de acțiuni al instituției a fost dezvoltat pe baza lecțiilor învățate în urma epidemiei de Ebola.

Ana María Henao-Restrepo a spus că peste 40 de posibile vaccinuri sunt în diverse stadii de dezvoltare și că un tratament va fi recomandat de OMS doar după ce va fi considerat sigur, în urma testelor efectuate atât pe oameni, cât și pe animale.

Citiți interviul integral (în limba engleză) pe site-ul EURACTIV.com