Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat joi seară pe români să nu ia cu asalt magazinele și farmaciile și să se informeze doar din surse oficiale despre situația coronavirusului.

"Urmăriți canalele oficiale de transmitere a știrilor. Am constatat cu toții cât rău pot face asemenea știri false, precum cele care ciruclă acum. Cică orașe întregi din România ar urma să intre în carantină. Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu, nu luați cu asalt magazinele și farmaciile. Într-o proporție mai mare sau mai mică toți vom fi afectați", a declarat Klaus Iohannis.

Magazinele membre ale Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) nu au probleme cu stocurile de alimente de bază și cu stocurile de produse dezinfectante, deși cererea pentru acestea din urmă continuă să fie foarte mare, conform informațiilor transmise de reprezentanții AMRCR către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a făcut un apel la calm, precizând că stocurile de produse alimentare sunt suficiente.