Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni seară, la Euronews, că circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada imediat următoare.

"(...) M-ați întrebat câte vaccinuri aruncăm? Am aruncat destule. Mai avem încă în depozite circa 3 milioane de doze de vaccin. Unii dintre producători au fost extrem de înțelegători și corecți și n-au mai continuat solicitările de furnizare de vaccin. Moderna a încheiat contractul și nu a solicitat achiziționarea dozelor pentru care România deja sunt angajase. Circa 7 milioane de doze sunt au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada imediat următoare", a spus Rafila.

Ministrul speră ca România să ajungă la o înțelegere cu compania Pfizer. Aceasta cere țării noastre să achiziționeze cele 29 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 contractate în perioada pandemiei. Pentru aceste doze, producătorul ne cere 550 de milioane de euro, a reamintit Alexandru Rafila.

Reamintim că pe 18 ianuarie a fost făcut public faptul că Pfizer și BioNTech au luat decizia de a iniția proceduri oficiale împotriva României, pentru a o determina să își respecte angajamentele asumate pentru comenzile de vaccinuri pentru COVID-19 plasate de Guvern.