După ce Netflix a anunțat că va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului, platforma YouTube a adoptat o decizie similară.

Platforma YouTube a companiei Alphabet Inc a anunțat vineri că va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului în contextul în care mii de europeni, izolați din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă și urmăresc înregistrări video acasă, scrie Agerpres.

YouTube este a doua companie, după Netflix, care ia această decizie, după ce comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea rețelei de internet.

Înregistrările video reprezintă, potrivit unor estimări, circa 60% din traficul de date de pe internet.

„Adoptăm hotărârea de a ne modifica temporar traficul în UE până la nivel standard, în mod implicit”, a anunțat YouTube. Conținutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice și nu este la fel de clar prin comparație cu înregistrările video de înaltă definiție.

Și Netflix a anunțat că va oferi filmele și serialele de pe platforma sa la calitate standard, pentru cel puțin 30 de zile, pe teritoriul european.