Blocarea controversatei rețele de socializare vine la mai puțin de o lună după ce un student de 14 ani a fost ucis și un altul rănit în urma unei confruntări online.
Ambasadorii statelor membre pe lângă UE, reuniți în Comitetul Reprezentanților Permanenți (COREPER), vor discuta miercuri despre primele sancțiuni potențiale legate de amenințările hibride ruse.
Zeci de site-uri coordonate din Rusia și canale Telegram au susținut candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Diseminează mesaje anti-UE, îl descriu pe Georgescu ca fiind un suveranist și, mai nou, condamnă anularea alegerilor.
"Alegerile democratice într-o țară democratică pot fi distruse din exterior", a declarat Vera Jourová, fostă vicepreședintă a Comisiei Europene, într-un interviu acordat Corriere della Sera.
Ministerul Apărării Naționale a semnalat duminică seara noi acțiuni de dezinformare în mediul online, în special în platforma TikTok, de această dată fiind vizate frontierele României și infrastructura portuară.
Instituțiile abilitate "au deschis deja un dosar penal pentru infracțiuni de grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, înșelăciune, dar și comunicarea de informații false", a declarat luni, la B1 Tv, ministrul Digitalizării.
O serie de reclame folosesc sigle false și numele unor oameni populari pentru a promova o falsă platformă de tranzacționare BRUA, unde s-ar câștiga sume semnificative.
Ambasada SUA la București a lansat săptămâna aceasta o campanie de conștientizare pentru a combate dezinformarea și a stimula receptarea informată a mesajelor media.
În urma succesului AfD - de extremă dreapta - în rândul tinerilor din Germania, asociațiile de profesori avertizează asupra influenței rețelelor sociale. Școlile trebuie să facă mai multă educație în acest sens. Dar și părinții.
Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez vrea să facă din lupta împotriva dezinformării o prioritate cu un plan de "reînnoire democratică”, în timp ce opoziția conservatoare susține că este o încercare de a cenzura mass-media.
SUA au acuzat miercuri doi angajați ai postului tv RT, deținut de statul rus, de spălare de bani. Aceștia ar fi pus la cale o schemă de angajare a unei companii americane care să producă conținut online pentru influențarea prezidențialelor din 2024.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.