Cu ajutorul celei mai „politicoase” operațiuni militare speciale, Rusia urmărește obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populației din Donbass efectuat de către regimul criminal de la Kiev, ne-a anunțat joi Ambasada Rusiei la București.

Într-o postare intitulată „Despre război și pace în Ucraina”, Ambasada Rusiei în României că Moscova încearcă „prevenirea sau cel puțin minimizarea numărului victimelor în rândul civililor și a distrugerii infrastructurii civile” prin ordinul lui Putin de anulare a asaltului asupra zonei industriale Azovstal din Mariupol.

Aici se află „câteva mii de ucronaziști” din Regimentul Azov, de militari ale Forțelor Armate ale Ucrainei și sute de mercenari străini, scrie pe Facebook misiunea diplomatică.

Ordinul lui Putin e „uman”, iar războiul împotriva Ucrainei e cea mai „politicoasă” operațiune militară specială, prin care Rusia „urmărește obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populației din Donbass efectuat de către regimul criminal de la Kiev”.


„Această muncă grea, care nu întotdeauna se bucură de recunoștință, va fi dusă la capăt, iar după victoria în acest război, adevărata pace va predomina în urma urmelor în țara ucraineană”, mai scrie Ambasada rusă, în postarea plină de afirmații false.