În timpul conferinței de presă a lui Klaus Iohannis, o întrebare adresată de unul din reporteri avea să stârnească o adevărată campanie de manipulare în mediul online, dusă de partidul Vioricăi Dăncilă împotriva contra-candidatului său.

Eforturile social-democraților, deși orchestrate pe repede-înainte, arată până unde este dispus să meargă partidul ce a avut cel mai mult de pierdut în ultimele luni pentru a rămâne în continuare pe o poziție de forță, Mediastandard.ro.

Sebastian Zachmann, jurnalist Adevărul, i-a spus președintelui în funcție: ”Se întreabă colegii pe grupul de WhatsApp dacă aveți cască”. Iohannis, ridicându-și mâna la urechea dreaptă, apoi cea stângă, a infirmat. ”Aici, nu cred. Mă bănuiți câteodată că fără copiuță nu merge? Nu cred că mă bănuiți de așa ceva”, a fost răspunsul oferit de către Iohannis.

Subiectul, însă, nu s-a stins. La scurt timp, pe rețelele de socializare au început să circule diferite postări privind modul în care președintele ar fi ”copiat” la conferință – în stilul studenților ce își dau examenele ajutați de un mic dispozitiv, pus în ureche.

Liderii Partidului Social Democrat și chiar filialele locale ale formațiunii au început să distribuie masiv o poză în care, la o primă impresie, pare că Iohannis are în ureche o cască și că acestuia îi sunt construite răspunsurile de către o altă persoană.

În timp ce Viorica Dăncilă apărea în fața presei cu foile în mână, Gabriela Firea distribuia pe pagina sa de Facebook – și nu contul personal, de această dată – una dintre imaginile ce au circulat în mediul online de la începerea conferinței lui Iohannis. De această dată, primarul general al Capitalei nu a mai vorbit despre ”ăia căcare face un spital”, ci despre ”spontaneitatea” de care a dat dovadă președintele.


Nici Dana Budeanu, cea al cărei status l-a distribuit „pe contul personal” Gabriela Firea – și care se ocupă, din când în când, și de hainele edilului -, nu a lipsit. Textul, scris în totalitate cu majuscule (probabil să ne arate cât de credibil este mesajul transmis) face referire la același subiect, însă se arată a fi și prilejul perfect ca Budeanu să îi adreseze lui Iohannis câteva cuvinte trecute de mult de limita bunului-simț, printre care și ”incompetent”, ”sclav”, ”tupeist”.

Nu au lipsit nici postările organizațiilor din teritoriu. PSD Constanța a publicat, de exemplu, aceeași imagine, alăturată de hashtagul ”fărăcască”. Totuși, social-democrații constănțeni au ales să abordeze în corpul descrierii o altă declarație a lui Klaus Iohannis, cea privind încercarea de suspendare a lui Traian Băsescu.

Citiți continuarea pe Mediastandard.ro.