Ministrul sănătății Victor Costache a declarat că autoritățile vor coopta și spitalele private pentru gestionarea cazurilor de coronavirus. MedLife a decis să restrângă pentru o perioadă programul de consultații în cazul adulților suspecți de gripă.

Victor Costache a afirmat, într-un interviu acordat Antena 3, că în prezent sistemul de sănătate poate gestiona cazurile de COVID-19, însă dacă numărul acestora va crește se va apela la serviciile spitalelor private, care dispun de un număr de aproximativ 300 de paturi în secțiile de terapie intensivă.

MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate, a decis să restrângă consultațiile pentru pacienții cu probleme respiratorii acute pentru a păstra în siguranță pacienții care vin în cadrul clinicilor rețelei pentru alte patologii.

„În contextul numărului crescut de solicitări venit din partea pacienților cu patologie respiratorie, am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultații în cazul pacienților adulți cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim și a păstra în siguranță pacienții care se adresează pentru alte patologii. În cazul copiilor până în 18 ani programul nu a suferit modificări”, au transmis reprezentanții MedLife pentru Ziarul Financiar.