EFSA: Nu există dovezi privind transmiterea COVID-19 prin alimente
În prezent "nu există dovezi că alimentele ar fi o sursă sau o cale de transmitere” a noului coronavirus, COVID-19, anunță Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).
Pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la răspândirea virusului, EFSA a publicat un comunicat pe site, în care precizează că este puțin probabil ca boala să fie răspândită prin alimente.
Autoritatea europeană a adăugat că monitorizează îndeaproape situația, deoarece apar tot timpul noi informații despre epidemia de COVID-19, relatează EurActiv.com.
Directorul pentru cercetare al Agenției Europene pentru Siguranța Alimentelor Marta Hugas a declarat că precedentele epidemii provocate de un coronavirus - SARS-CoV și MERS-CoV - au arătat că "transmiterea prin consumul de alimente nu a avut loc".
"În acest moment, nu există dovezi care să sugereze că noul coronavirus este diferit în acest sens", a mai spus ea.
Comentarii