Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că a venit momentul ca "propagandiștii Moscovei din media locală" să fie opriți.

Cîțu a făcut apelul într-un mesaj pe Facebook către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Și fostul lideri USR, Dacian Cioloș, a cerut sâmbătă autorităților interzicerea propagandei ruse online și audio-video.

"Să o facă nu doar pe durata conflictului, ci să recunoască faptul că această propagandă există, instigă la ură și război și are ca principal scop slăbirea încrederii în instituțiile statului român. Propaganda rusă și dezinformarea intenționată a cetățenilor români se manifestă prin site-uri externe, televiziuni finanțate de guvernul Federației Ruse, dar și prin agenți de influență locali care folosesc media românească. Polonia și Letonia au interzis aceste instrumente media de propagandă, inclusiv televiziuni. Republica Moldova a scos azi din priză site-ul Sputnik. Nu înțeleg ce mai așteptăm", a scris și Cioloș pe pagina lui de Facebook.

+++

Directorul Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova a anunțat sâmbătă dimineață că a cerut blocarea a două site-uri de știri care fac propagandă rusească.

Este vorba despre portalurile www.sputnik.md și www.gagauznews.md.

Acesta au fost catalogate ca fiind ”promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”.

”Ordinul ce conține indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate”, se arată în comunicat.