Odată ce s-au atins 100 de cazuri într-o țară, tendința este ca, după 7 zile, să se ajungă deja la 1.000 de cazuri, semnalează europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Odată ce s-au atins 100 de cazuri într-o țară, tendința este ca, după 7 zile, să se ajungă deja la 1.000 de cazuri, iar după 15 zile, să se apropie de 10.000 de cazuri, semnalează europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Din graficul publicat evoluția este evidentă în cazul majorității statelor atinse de epidemie: China, Italia, Iran, Coreea de Sud, Germania, Franța, Spania și Statele Unite ale Americii. Singura țară în care evoluția a fost mai lentă după atingerea a 100 de cazuri a fost Japonia, adaugă sursa citată.

"Autoritățile au luat măsuri dure pentru a împiedica extinderea virusului. Dar extinderea virusului depinde foarte mult de fiecare dintre noi",

spune eurorparlamentarul. Acesta face din nou un apel la respectarea regulilor:
  • să ne spălăm des și mult pe mâini,
  • să nu ne atingem ochii, nasul sau gura dacă nu avem mâinile igienizate,
  • să evităm zonele aglomerate, mai ales spațiile închise aglomerate,
  • să evităm transportul în comun atunci când ne deplasăm pe distanțe mici,
  • să curățăm suprafețele cu dezinfectant pe bază de clor sau alcool, să aerisim des încăperile în care ne desfășurăm activitatea,

❗️Cu cât respectăm mai mult aceste recomandări cu atât încetinim extinderea epidemiei și reducem riscul de a intra pe același trend ca țările de mai sus. - atenționează europarlamentarul Siegfried Mureșan.