Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță vineri dimineață lansarea primului mecanism oficial de raportare a conținutului deepfake din România.

Platforma #nofake este disponibilă pe site-ul Ministerului Digitalizării și ea oferă posibilitatea de a raporta conținutul deepfake de pe rețelele de socializare Facebook, Instagram, Google, YouTube și TikTok.

"Platforma va asigura analiza rapidă și transmiterea către platforme în termen foarte scurt, de până la 60 de minute, a cererilor care vizează falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online, cu scopul eliminării", a transmis Ivan într-un mesaj postat pe Facebook.

Echipa cadrul Ministerului Digitalizării va asigura permanența în preluarea cererilor în fiecare zi, inclusiv în weekend, în intervalul 08:00-22:00.

Ministrul le mulțumește partenerilor din mediul privat – Google, Meta și TikTok – pentru eforturile de până acum, pentru că "au reușit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanțială din conținutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare".