Președintele american Donald Trump a sugerat pe Twitter că manifestantul de 75 de ani, îmbrâncit de polițiști în timpul unui protest, ar putea face parte dintr-o înscenare.

Martin Gugino a fost împins cu brutalitate de doi polițiști și s-a ciocnit violent de sol, în timp ce era protesta singur în orașul Buffalo în fața a zeci de oameni ai legii. Inițial, poliția a transmis un comunicat oficial în care susținea că un bărbat de 75 de ani, care sângera abundent și părea să-și fi pierdut cunoștința, „s-a clătinat și a căzut”.

Înregistrarea video de la manifestația de săptămâna trecută a suscitat un val de indignare, astfel că, în cele din urmă, cei doi polițiști implicați au fost suspendați și a fost deschisă o anchetă.


Marți, președintele american a scris pe Twitter că manifestantul din Buffalo ”ar putea fi un provocator Antifa", organizația pe care Donald Trump o acuză că ar fi instigat la violențe după moartea afro-americanului George Floyd.

În mesajul său, Trump se referă la un reportaj de pe One America News Network (OANN) - un post care lansează frecvent teorii ale conspirației -, potrivit căruia bărbatul ar fi încercat să intercepteze comunicațiile poliției: "Oare aceasta nu ar putea fi o înscenare?".