Twitter a adăugat marți opțiunea "fact-checking" la două mesaje ale președintelui american Donald Trump care susține că votul prin corespondență este ”în mod semnificativ fraudulos".

Rețelele sociale au fost acuzat în nenumărate rânduri de laxism în ceea ce privește răspunsul lor la dezinformări ale liderilor politici, astfel că Twitter și-a modificat politica privind informațiile înșelătoare.

Un purtător de cuvânt al Twitter a precizat că mesajele postate de Donald Trump conțin informații care ”pot induce în eroare cu privire la procesul de vot și au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondență”.

Donald Trump a acuzat rețeaua socială că "se amestecă" în alegerile prezidențiale din SUA.

"Twitter e chiar pe punctul de a restricționa libertatea de exprimare, iar eu, în calitate de președinte, nu îi voi lăsa să facă asta", a scris liderul de la Casa Albă.

Inițiativa de a verifica informațiile postate de politicieni vine după criticile primite de Twitter pentru că nu a șters comentariile lui Trump despre moartea lui Lori Klausutis in 2001.

Președintele american a postat mai multe mesaje în care a promovat o teorie a conspirației, potrivit căreia Klausutis a fost ucisă de șeful ei Joe Scarborough, moderator la MSNBC.

Soțul ei, Timothy Klausutis, a cerut Twitter să șteargă postările, precizând că sunt ”minciuni îngrozitoare”. Compania a refuzat, preferând să-și ceară scuze pentru durerea provocată de comentariile președintelui Trump, relatează BBC Online.

În iulie 2001, Lori Klausutis a fost găsită moartă în biroul din Florida al lui Scarborough, pe atunci congressman republican. Autoritățile au stabilit că tânăra de 28 de ani a murit după ce și-a pierdut cunoștința și s-a lovit la cap. Poliția și medicii nu au găsit dovezi privind o crimă. 

La momentul decesului lui Lori Klausutis, Joe Scarborough era în Washington.

Fostul congressman republican și postul MSNBC au criticat în termeni duri modul în care președintele Donald Trump gestionează epidemia de COVID-19.