Avocata Nicoleta Popescu, care a reprezentat-o pe Laura Codruța Kovesi în procesul intentat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, explică, într-un interviu cu redactora PressHub Carmen Dumitrescu punctele esențiale ale cazului.

Actuala șefă a unei instituții nou-create, Parchetul European, a respins din start ideea de a cere despăgubiri României. Laura Codruța Kovesi a fost destituită din funcția de șefă a Direcției Naționale Anticorupție în urma unei decizii a Curții Constituționale din România.

 

"Am fost prima persoană care i-am dat șanse la Curtea Europeană".

"Diferența majoră între procedura CEDO și un sistem național este aceea că procedura CEDO este o procedură scrisă”.

Avocata Nicoleta Popescu s-a referit în interviu și la presiunea resimțită, fiind vorba de puternicele implicații ale cazului, precum și de presiunea timpului.

Presiunea cea mai mare nu a fost la momentul redactării plângerii, pentru că atunci era un anonimat total, ci la momentul redactării observațiilor, atunci a existat o presiune.

Mi-a fost greu să mă detașez de toată lumea, care dorea să fie bine intenționată și să ajute, trebuia să mă izolez, să mă detașez și să mă concentrez pe ceea ce credeam eu că era încălcare, pentru a fi convingătoare și coerentă.

VIDEO: Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: "Asistăm la un festival disperat al inculpaților"

Mai mult pe EurActiv »