Peste 123.600 elevi și mai mult de 6.000 de profesori vor primi tablete și laptopuri cu acces inclus la internet, pentru activități școlare în mediul online, a anunțat vineri Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Achizițiile vor fi efecuate după semnarea a 111 contracte de finanțare prin Axa 2 a Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020. Proiectele, care sunt implementate de școli, sunt finanțate cu 254,8 milioane lei - fonduri UE nerambursabile, a precizat ministerul.   

„Este primul pas coerent și absolut necesar în direcția digitalizării școlilor. Va continua cu reforme consistente și investiții prin Programul Național de Redresare și Reziliență”, a spus secretarul de stat Corina Atanasiu.    

Cele 111 contracte semnate recent sunt o parte dintre cele 233 proiecte selectate prin Axa 2, Acțiunea 2.3.3 Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e‐educație, e‐incluziune, e‐sănătate și e‐cultură, din cadrul POC. Celelalte proiecte vor fi contractate până la 31 iulie 2021, a mai precizat MIPE.