Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, a aprobat marți o finanțare de peste 246 milioane de euro, pentru construcția secțiunii de autostradă ce leagă localitățile Târgu Mureș, Ogra și Câmpia Turzii.

Proiectul are în vedere construcția unei porțiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulație, între orașele Târgu Mureș, Ogra și Câmpia Turzii, precum și a unei secțiuni de 4,7 km în apropierea orașului Târgu Mureș, informează Comisia Europeană.

Secțiunea de autostradă va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunăre –, ce leagă Strasbourg de Constanța în cadrul rețelei de transport pan-european.

Proiectul urmează a fi finalizat până în luna octombrie 2019.

"Acest proiect de mare importanță, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei rețele de transport mai rapide și mai sigure în România. De asemenea, va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât și pentru turism și va înlesni dezvoltarea economică, permițând locuitorilor să reducă timpul necesar deplasării între Târgu Mureș și Câmpia Turzii la mai puțin de oră", a declarat Corina Crețu.