Contractul de finanțare pentru Spitalul regional Cluj-Napoca, o investiție de peste 500 de milioane de euro, a fost semnat joi de ministrul dezvoltării, Ion Ștefan.

Construcția va fi finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Semnarea contractului pentru demararea construcției Spitalului Regional de Urgență Cluj vine după ce, luna trecută, la Bruxelles, un alt proiect major pentru sănătatea din România (Spitalul Regional Iași) a fost aprobat fără corecții.

”În perioada imediat următoare, vom semna contractul de finanțare și pentru Spitalul Regional din Craiova”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Spitalul Regional Cluj (cea mai mare investiție realizată cu fonduri europene care se realizează în regiunea Ardealului) va fi construit în cartierul Comuna Florești, cu o durată de implementare de 107 luni.

Unitatea va avea 7 etaje (inclusiv subsolul, parterul și 5 etaje superioare) și va avea 849 de paturi.

Obiectivul va beneficia de un heliport și de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151,891 m2, iar amprenta clădirii este de 27.340 m2, potrivit Ministerului dezvoltării.