Comisia Europeană și Parlamentul European continuă finanțarea acordată regiunilor cu venituri mici pentru sprijinirea inovării în mediul de afaceri.

Potrivit unui comunicat al executivului UE, Comisia Europeană și-a dat acordul asupra continuării inițiativei de asistență având ca scop îmbunătățirea sistemelor regionale de inovare în regiunile cu venituri mici și creștere scăzută din România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Grecia, Italia, Portugalia, Spania și Croația.

Aceasta este coordonată de Centrul comun de cercetare și sprijină regiunile în găsirea de soluții la o serie de obstacole din calea inovării, cum ar fi lipsa interacțiunii între mediul de afaceri local și cel academic.

De asemenea, inițiativa se va axa în mod special pe promovarea unei mai mari implicări a partenerilor de afaceri și a antreprenorilor în elaborarea și punerea în practică a strategiilor regionale de inovare, așa-numitele strategii de specializare inteligentă.

„Inițiativa de asistență pentru regiunile cele mai rămase în urmă face parte din angajamentul nostru mai larg de a sprijini statele membre în utilizarea fondurilor politicii de coeziune pentru a inova, precum și pentru a se dezvolta și pregăti pentru viitor”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.