Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Infrastructură Mare (POIM), a asigurat în luna februarie semnarea a 160 contracte de finanțare cu o valoare totală de aproximativ 650 milioane de lei.

Proiectele finanțate vizează cu precădere măsuri de sprijin pentru combaterea pandemiei în școli și spitale, dar și îmbunătățirea eficienței energetice sau dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, a precizat ministerul.

Printre beneficiari se numără: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (un proiect în valoare de aprox. 61 milioane lei); RNP Romsilva (20,77 milioane lei); Municipiul Craiova (aprox. 42 milioane lei), Consiliul Județean Prahova (47,32 milioane lei), Consiliul Județean Cluj (cca. 29 milioane lei).

„Prin intermediul POIM se asigură finanțarea a peste 1.000 de proiecte, importante pentru oameni, beneficiari, dar și pentru economie. Concomitent cu semnarea celor 160 contracte de finanțare, în luna februarie am finalizat implementarea a încă patru proiecte POIM, în valoare cumulată de 100 milioane lei”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

El a amintit că obiectivul autorităților pentru acest an este atragerea a cel puțin 1,8 miliarde de euro prin POIM, după ce anul trecut fonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro au fost atrase.