Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 127 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a rezolva problemele de aprovizionare cu apă prin dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău.

Proiectul va moderniza 13 sisteme de alimentare cu apă, va crea 57 de puncte de extracție din sursele de apă, va pune la dispoziție 16 kilometri de colectoare a apelor uzate și 430 km de conducte de canalizare. Peste 170.000 de locuitori vor beneficia de modernizările rețelei de apă și apă uzată.

Modernizarea sistemului va consolida conformitatea rețelei locale de apă cu directivele UE privind apa potabilă, respectiv apele reziduale urbane.

„Acest proiect este un exemplu bun al modului în care, prin investiții în infrastructură, politica de coeziune abordează în mod concret provocări locale. Grație proiectului se va economisi apă, populația va avea acces la apă curată și, de asemenea, se vor crea noi locuri de muncă în etapa de punere în aplicare”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.