Președintele Iohannis a declarat miercuri că în ședința pe care a avut-o cu premierul Orban și cu mai mulți miniștri pe tema fondurilor europene s-a discutat despre domeniile în care România va investi banii din Planul de Reziliență și Redresare.

"Am avut o întâlnire cu premierul și cu miniștrii din domeniul gestionării fondurilor europene din cadrul Planului de Relansare și Reziliență. (...) Am discutat despre modalitățile concrete prin care România va putea accesa și utiliza integral aceste fonduri. Am stabilit 12 direcții: sănătate, educație, digitalizare și securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, energie și eficiență energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri, cercetare și inovare, dar și creșterea capacității de reziliență în domeniul sanitar și alimentar", a anunțat Klaus Iohannis.

El a precizat că fondurile sunt vitate este sănătate și a reiterat că în acest an au fost încheiate contractele de finanțare pentru spitalele regionale din Craiova, Iași și Cluj. 

"Resursele trebuie utilizate inteligent, iar România tocmai asta trebuie să își propună să facă", a mai spus acesta.

Iohannis: Am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene

Mai mult pe EurActiv »