Sectorul de transporturi a înregistrat o absorbție record a fondurilor europene în primele pareu luni ale anului, susține ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

„O veste excelentă, la final de lună: execuție bugetară record pe fonduri europene. Este rodul șantierelor de infrastructură deschise în toată țara!”, a scris Drulă pe Facebook.

Acesta a precizat că, până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a absorbit 1,384 miliarde de lei - din proiecte finanțate din fonduri europene, o creștere de aproape 14% față de aceeași perioadă de anul trecut. Față de 2019, creșterea este de 135%, a adăugat ministrul.

El a explicat că sunt în derulare lucrări de proiectare și execuție la mai multe artere rutiere, precum A0 - Centura București, Autostrada Sibiu-Pitești, drumul expres Craiova-Pitești, autostrăzile A7, A8 și Autostrada Transilvania, la podul depeste Dunăre de la Brăila și lucrări de modernizare a mai multor linii de cale ferată, precum Brașov-Sighișoara-Simeria-Arad sau București-Giurgiu.

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) are cea mai mare alocare dintre toate programele de coeziune din exercițiul financiar 2014-2020, peste 8,6 miliarde de euro. Până acum, România a absorbit 45,6% din această sumă, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.