Performanțele în atragere de fonduri ale municipiului Cluj-Napoca contrastează cu cele din multe alte orașe românești. Cum a reușit Clujul să atragă bani și cum îi folosește pentru dezvoltarea durabilă?
Uniunea Europeană a mobilizat investiții în valoare de peste 13 miliarde de euro pentru a combate efectele pandemiei de coronavirus, grație flexibilității introduse în cadrul politicii de coeziune, a anunțat luni Comisia Europeană.
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri lansează proiectul de finanțare pentru IMM-urile afectate de criza sanitară, o schemă în valoare de un miliard de euro, susțină de Comisia Europeană.
Vicepremierul Raluca Turcan spune că Primăria condusă de Gabriela Firea a avut un interes ”zero” pentru atragerea de fonduri europene. Nicușor Dan promite că va accesa mult mai mulți bani europeni din cadrul financiar multianual 2021-2027.
Spitalele românești au cerut fonduri în valoare totală de 1,25 miliarde de euro pentru dotări și echipamente necesare în lupta cu pandemia de coronavirus, anunță Ministerul Fondurilor Europene.
România nu va fi prea afectată de eventualele mecanisme de control impuse de UE în distribuția fondurilor europene, ba chiar este posibil ca acestea să aibă un impact pozitiv, consideră eurodeputatul USR-PLUS Cristian Ghinea.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.