Spitalele românești au cerut fonduri în valoare totală de 1,25 miliarde de euro pentru dotări și echipamente necesare în lupta cu pandemia de coronavirus, anunță Ministerul Fondurilor Europene.
România nu va fi prea afectată de eventualele mecanisme de control impuse de UE în distribuția fondurilor europene, ba chiar este posibil ca acestea să aibă un impact pozitiv, consideră eurodeputatul USR-PLUS Cristian Ghinea.
Comisia Europeană a aprobat modificarea Programului Operațional Competitivitate din România, redirecționând 550 de milioane de euro din politica de coeziune pentru a amortiza efectele negative ale crizei coronavirusului asupra economiei.
Ministerul Fondurilor Europene propune un transfer de 20% din Fondul Social European (FSE, prin care sunt finanțate proiecte de reconversie profesională și training-uri) la Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) în viitorul buget multianual.
Comisia Europeană a anunțat joi că a aprobat o investiție în valoare de 875,5 milioane euro din Fondul de Coeziune pentru prima fază a autostrăzii Sibiu-Pitești.
România are acum șansa unică să recupereze decalajele dintre regiuni, cu ajutorul fondurilor venite de la Uniunea Europeană, a declarat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.
Comisia Europeană a aprobat joi o schemă de ajutoare destinată României, în valoare de 935 de milioane de euro (peste 4,5 miliarde de lei), pentru a sprijini întreprinderile afectate de pandemia de coronavirus.
În cadrul pregătirii celei de-a treia perioade de programare de când România este membră a Uniunii Europene - 2021-2027, Ministerul Fondurilor Europene a demarat o amplă serie de consultări publice transparente.
Primăria municipiului Hunedoara a aplicat pentru o finanțare europeană de 17,85 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor, unul dintre cele mai cunoscute edificii medievale din România.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.