Procentul pofesorilor care cred despre ei că sunt bine/foarte bine pregătiți la materia pe care o predau este, în România, de 100% - primul loc, într-un clasament în care Finlanda și Japonia au profesori care cred în modestie (65%, 67% păreri bune).

Încredere

Am citit la Dragoș Bucurenci pe wall o halucinantă statistică, demnă de o țară imaginară, nu reală: 100% din profesorii români se consideră bine și foarte bine pregătiți. În Finlada numai 65% dintre profesori cred acest lucru, iar în Japonia 67%.

Măcar la încrederea în sine nu ne întrece nimeni. Bine, nici la cheltuieli cu petrecerile populare și parcurile. 

Traficul și cultura

În București aproape că nu se mai circulă, dar problema va fi rezolvată, doamna Firea a alocat 7 milioane de euro pentru 2017 din totalul de 500 de milioane care ar moderniza RATB-ul. În schimb, Arcub și Creart, organizatorii de evenimente culturale ai primăriei au primit 28 de milioane de euro. Nu mă înțelegeți greșit, îmi place cultura, nu aia cu miros de mici, e drept, dar primăria Londrei a alocat pentru întreg anul 2016 1 milion de lire pentru evenimente publice (exclusiv Revelionul), deci nu știu ce să spun, ori londonezii sunt niște țărani cocliți, ori noi avem tichie de mărgăritar.

 Bucureștiul cheltuiește pentru parcuri de două ori cât Londra

Modernizarea școlilor face numai 1,3 milioane de euro, dar refacerea parcurilor, atenție, numai bani de la capitală, costă 27 de milioane euro. Hai să ne mai evervăm puțin cu ai noștri: la București, în ultimii ani, s-au cheltuit pentru 2.000 de hectare de parcuri, în medie, aproape 100 de milioane de euro pe an.

La Londra, Royal Parks, adică parcurile alea cele mai șmechere, călcate de 70 de milioane de oameni pe an, cu patrimoniu, faună și floră speciale, au cheltuit pentru 2.000 de hectare 64 de milioane de euro. Din astea 64 de milioane, primăria a plătit 16! Doamna Firea, ia pixul și scrie de 1.000 de ori: 1 milion și 16 milioane. Poate ți se reactivează zona aia responsabilă de bun simț din creier. 

Ministrul turismului: Omul trebuie să se relaxeze 

Petre Daea are un fiu spiritual în Guvern. Acesta e ministru al turismului [Mircea Titus Dobre] și spune lucruri atât trăsnite, cât și tâmpite: "Pe noi ne-a interesat foarte mult latura umană. Omul trebuie să se relaxeze, să nu mai stea concentrat în localitatea în care își are domiciliul și unde își desfășoară activitatea.” a spus tânărul nostru despre programul care prevede tichete de vacanță în limita a șase salarii medii, pentru bugetari. [Ministrul Turismului: Companiile de stat, pe pierderi, pot acorda tichete de vacanță]

Și cei din companiile de stat falimentare vor primi tichete de vacanță. Numai vreo 300 de milioane de euro o să coste relaxarea asta națională.

3 milioane de euro costă un aparat de radioterapie, care ar prinde bine spitalului de la Iași, zice Reporter IS.

Peste 1.000 de bolnavi de cancer din Moldova sunt amânați la tratament anual pentru că e un singur aparat la Iași, aparat care se tot strică, de nu mai apucă oamenii schema de tratament completă.

Deci nu mai apucă nicio viață, cumva, și pe ei tot la relaxare îi trimitem, numai că nu bugetară, ci totală. 

Ironie

Polițiștii români sunt bugetari, dar mai maidanezi, așa, că nu prea i-a îngrămădit Guvernul cu măriri de salarii, așa că oamenii au ieșit în stradă, au făcut un marș neautorizat și au strigat "hoții". Nu știu ce ironie să fac la o așa ironie. 

Consultanță

Șerban Nicolae, zmeul nostru din comisia de justiție, a fost fotografiat cu un interlop la masă (fotografia e pe Aktual24). Probabil căuta consultanță pentru vreun proiect de lege de mare impact pentru clanurile din România, ceva cu grațiere, suspendare de pedeapsă, anulare abuz și alte finețuri.Porcovanul zilei este veșnicul Ion Iliescu, care a trecut pe la procuratură în dosarul Revoluției și a zis că a avut o "discuție amicală” cu procurorii. Discuție amicală, auzi! Cum naiba poți să ai o discuție amicală despre moartea unor oameni?

Cum m-a ferit bunul Dumnezeu să fiu cinică precum Iliescu și perfectă ca un profesor român, vă invit la mine pe Instagram, am acolo o lume imperfectă, deloc cinică și mereu liniștitoare. 

https://www.instagram.com/anamariacaia/


Ana-Maria Caia produce conținut pentru branduri (brandedcont.net), e redactor-șef la Șapte Seri și scrie chestii personale, despre viață și călătorii, pe www.caia.ro. /Sursa foto: Matei L. Buta / pagina personală Facebook