UE va cofinanța un proiect de peste 6 milioane de euro care vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii, în Giurgiu şi Ruse, la reţeaua de transport TEN-T.

„Creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii, în Giurgiu şi Ruse, la reţeaua de transport TEN-T reprezintă o prioritate în vederea reducerii numărului de accidente în zona de frontieră, iar proiectul pe care îl lansăm astăzi se încadrează în strategia UE pentru regiunea Dunării în primul rând în ceea ce priveşte contribuţia sa la o conectivitate mai bună şi o mobilitate mai sigură în această zonă”, a declarat Cristina Ingeaua, asistent manager al proiectului din partea CJ Giurgiu.

Proiectul este cofinanţat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului INTERREG V A România- Bulgaria, Axa Prioritară 1- O Regiune Bine Conectată, transmite Agerpres.

Oficialul CJ Giurgiu a spus că durata proiectului este de 36 de luni, iar bugetul total al proiectului este 6,32 milioane de euro.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente pentru fluidizarea traficului la frontieră şi de semnalizare rutieră, utilaje necesare lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene, maşini dotate cu echipament de cântărire pentru control trafic agabaritic, semafoare cu tehnologie led - care vor fi amplasate la intrarea pe podul Prieteniei şi indicatoare rutiere.

„Concret, pentru Ruse, acest proiect înseamnă reabilitarea şi modernizarea bulevardului Trei Martie, bulevard important în oraşul nostru, care se află pe direcţia de mers către capitala Sofia, precum şi a podului Saraievo, care face conexiunea cu acest bulevard, pod care, de ceva timp nu se află într-o stare foarte bună. În afară de partea de reabilitare a bulevardului, cu trotuare şi pistă pentru biciclete, şi a podului, se vor monta şi videocamere pentru securitatea traficului şi se va desfăşura o campanie comună de securitate a traficului, atât la Giurgiu cât şi la Ruse”, a declarat, la rândul său, managerul de proiect din partea municipalităţii din Bulgaria, Stamen Savov.