Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăți furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale în mai multe regiuni din România.

Acest proiect va îmbunătăți și va extinde infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare în județele Constanța, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și părți din județul Ilfov și Brașov, a anunțat marți Comisia Europeană.

Potrivit executivului european, în urma acestor investiții se vor reduce poluanții din apa potabilă și riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea și dezvoltarea activităților industriale, comerciale și recreative. Proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente și va deveni operațional începând din iulie 2023, potrivit estimărilor actuale.

„Acest proiect, care completează investițiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă și de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură și va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.