Comisia a acordat Bulgariei, Italiei și României ajutoare în cuantum de 66,5 milioane de eurodin Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, în urma a trei catastrofe naturale care au avut loc în 2014.

Ajutoarele — 1,98 milioane de euro pentru Bulgaria, 56 de milioane de euro pentru Italia și aproape 8,5 milioane de euro pentru România — vizează acoperirea parțială a costurilor aferente operațiunilor de urgență de reabilitare în urma inundațiilor. Aceste ajutoare vor contribui îndeosebi la refacerea unor infrastructuri și servicii vitale, vor rambursa costul operațiunilor de urgență și de salvare și vor acoperi o parte din costurile aferente curățării regiunilor sinistrate, transmite Comisia Europeana, printr-un comunicat de presa. 

 Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu, a afirmat: 

Fondul de solidaritate al UE este unul dintre cele mai puternice simboluri ale solidarității noastre în vremuri de restriște. În multe cazuri, ajutoarele financiare propuse prin decizia de azi vor ajuta la refacerea unora dintre cele mai puțin dezvoltate regiuni ale Europei, demonstrând, totodată, solidaritatea Uniunii Europene cu cele 130 000 de persoane afectate care trebuie să facă față consecințelor unor inundații devastatoare.

Scopul multora dintre programele pentru perioada 2014-2020 cofinanțate prin fondurile structurale și de investiții europene este să investească în prevenirea inundațiilor și în atenuarea impactului schimbărilor climatice, astfel de investiții fiind mereu necesare.