Spania a anunțat vineri, 27 februarie ca va contribui cu 1,5 miliarde euro la proiecte care sa beneficieze de finanțare prin Fondul European de Investiții Strategice, elementul central al Planului de Investiții propus de Jean-Claude Juncker.

Contribuția va fi susținută de Banca Națională de Promovare a Spaniei (Instituto de Crédito Oficial - ICO).

Vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a declarat: „Încurajez și alte state membre să urmeze exemplu Spaniei și Germaniei.

Este o veste importantă nu doar pentru mediul de business din Spania ci și pentru cel din Europa”.

Anunțul a venit cu numai o zi după ce Banca Europeană de Investiții a dat undă verde pre-finanțării companiilor mici și mijlocii, precum și a unor proiecte de investiții, înainte de luna iunie.

Băncile naționale de promovare, precum ICO în Spania sau Kfw în Germania au un rol crucial în impulsionarea Europei să facă investiții. Dețin expertiza necesară pentru a derula Planul de Investiții.

Germania a anunțat, la rândul său, că va contribui cu 8 miliarde de euro la Planul de Investiții prin banca națională KfW.

Citește comunicatul de presă pe acest subiect pe site-ul Comisiei Europene

Corina Crețu: Comisia Europeană va lansa în martie o platformă cu rol de asistență tehnică pentru proiectele cu finanțare UE

Mai mult pe EurActiv »