Gâlgău, 29 martie 2019: Seria celor cinci dezbateri „eduVOTE în satul tău” ajunge azi în județul Sălaj. Membri ai Parlamentului European, cu experiența mai multor mandate, vin în comunitățile rurale pentru a sta de vorbă cu oamenii.
Amărăștii de Jos, 22 martie 2019: Comuna cu 5.500 locuitori din Câmpia Romanaților, Dolj, deschide seria evenimentelor în care europarlamentarii Marian-Jean Marinescu, Victor Boștinaru, Siegfried Mureșan, Daniel Buda, Andi Cristea.
Care este experiența Olandei din anii '80 și '90 în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene? Cum a contribuit această experiență la dezvoltarea proiectelor în România după aderarea la UE?
Vrei să afli mai multe informații despre fonduri europene? Vrei să știi detalii specifice despre finanțările europene pe care o companie cu activitate in Romania le poate accesa in 2018?
În prima fază de dezvoltare, proiectul laserului a necesitat 136,4 milioane de euro, din care 116,3 milioane de euro (85%) au provenit din fonduri europene.
Guvernul încearcă să salveze ce se poate din proiectele nefinalizate aferente perioadei 2007-2013, alocări care însumează 28 de miliarde euro, a declarat joi ministrul fondurilor europene, Aura Răducu, citată de mass-media.
Proiectul noii bănci românești de dezvoltare, întocmit de Guvern, ar putea să rezolve problema celor care nu reușesc să asigure fondurile proprii necesare derulării proiectelor rurale, au explicat oficiali din AFIR și Ministerul Agriculturii.
Olanda, potrivit reprezentantului Ambasadei de la București, derulează numeroase proiecte menite să transfere fermierilor români „o mai bună înțelegere a tehnologiei”, dat fiind că ”inovația este cheia care să crească sectorul pe viitor”.
Oficiali din Ministerul Agriculturii, Ambasada Olandei, AFIR precum și mediul privat, beneficiari de proiecte rurale, au discutat vineri, 9 octombrie, despre aspectele cheie ale PNDR 2014-2020 la Conferința organizată de EurActiv.ro. Vezi FOTOGALERIE
Ministrul Agriculturii și alți responsabili prezintă, într-o conferință EurActiv, detalii despre cum pot fi accesați un miliard de euro încă disponibili în 2015 prin mai multe linii de finanțare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.