Atelierul social de împletit papură, EcoSocial MEȘTEȘUG, lansează site-ul www.ecosocialmestesug.ro, care integrează un magazin online, prin intermediul căruia produsele realizate manual din papură împletită ajung mai aproape de potențialii clienți.

28.10.2015,  sat  Lunca,  județul  Tulcea: Lansarea site-ului www.ecosocialmestesug.ro vine ca urmare a începerii activității în cadrul atelierului, în vara lui 2015, când 5 persoane aparținând grupurilor vulnerabile economic și social din localitate au început producția în cadrul noului atelier.

 Noul site mai cuprinde informații despre atelier, descrierea proiectulului în cadrul căruia a fost înființat și informații despre economie socială. În momentul de față, produsele realizate din papură împletită manual sunt:

• Coșuri

• Cutii

• Genți

• Suveniruri

• Obiecte decorative

Din reziduurile de stuf și papură se produc apoi brichete pentru centrale termice și sobe. Astfel, atelierul răspunde unei nevoi tot mai accentuate a pieței, și anume, oferă alternative ecologice pentru combustibilii clasici care sunt tot mai costisitori.

EcoSocial MEȘTEȘUG este o întreprindere socială care își propune revigorarea meșteșugurilor tradiționale din Delta Dunării, oferind o utilitate practică celor mai mari resurse regenerabile de aici: stuful și papura.

În satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos au fost instruite și certificate în meșteșugul ”impletirii papurei”, 12 persoane din comunitate care fac parte din grupuri vulnerabile, respectiv femei în situații de risc și persoane care locuiesc în comunităti izolate, cu scopul de a le oferi oportunități de integrare pe piața muncii.

Cinci dintre acestea, au fost angajate în cadrul noului atelier, EcoSocial Meșteșug. EcoSocial Meșteșug reprezintă primul atelier de confecționare a produselor din papură din Sudul Deltei Dunării și poate constitui un centru important de resurse umane și materiale.

Comandă produsele realizate în cadrul atelierului EcoSocial Meșteșug și ajuți persoanele vulnerabile să aibă un venit.

Sprijină economia socială!

Asociația EcoSocial Meșteșug Lunca este o întreprindere socială înființată în cadrul proiectului Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu, inițiat și derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu Primăria Ceamurlia de Jos, Asociația Letea în UNESCO, Primăria Comunei Tarcău și Asociația Partener pentru Tine din Merișani. În cadrul proiectului au fost înființate 5 întreprinderi sociale, ce adoptă modelul economiei sociale, integrând persoane vulnerabile în ateliere de meșteșuguri și de valorificare a deșeurilor. Proiectul este cofinanțat din fondul social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: Mihaela Feodorov, 0784 171 271, office@eco-social.ro.