Ministerul Fondurilor Europene anunță că a obținut acordul Comisiei Europene pentru reluarea plăților aferente Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013, ceea ce va însemna absorbție de peste 90%.

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat duminică deblocarea rambursărilor pentru România în cadrul POS CCE. 

"Decizia Comisiei Europene de a relua plățile pentru POSCCE este un succes al Guvernului României și confirmă eforturile depuse în echipă de Autoritatea de Management și organismele intermediare. Estimez că POSCCE va avea cel mai mare procent de absorbtie dintre toate programele aferente perioadei 2007-2013 (peste 90%), deoarece în perioada care urmează Comisia Europeană va putea rambursa României peste 400 milioane euro pentru acest program”, a declarat Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

În lunile decembrie 2014 și aprilie a.c, în urma unor audituri ale CE, au fost decise întreruperi temporare ale rambursărilor de la Bruxelles către România pentru trei axe ale Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Plățile pentru axele prioritare 1 și 4 au fost reluate la 15 septembrie a.c, iar pentru axa 3 au fost reluate acum. Beneficiarii fondurilor nu au fost afectați, plățile către cei care derulează proiecte europene fiind asigurate de la bugetul de stat.