Comandă un acoperiș din stuf până pe 15 ianuarie 2016 și beneficiezi de o reducere de 30% din totalul comenzii.

27 noiembrie 2015, Satul Letea, județul Tulcea:  Ecosocial Stuf este o întreprindere socială, înfiițată în cel mai izolat sat din Delta Dunării – Letea, comuna C.A Rosetti, cu scopul de a introduce pe piața 5 persoane aflate în dificultate. Echipa este condusă de unul dintre cei mai pricepuți meșteri din Delta Dunării - Petre Crimschi - și poate livra servicii de calitate atât în Delta Dunării, cât și în alte zone.

Pe lângă obiectivul social,  Ecosocial Stuf și-a propus și revitalizarea meștesugului tradițional deltaic al realizării acoperișurilor din stuf și promovarea patrimoniul cultural local.

Angajații au urmat cursul de calificare de ”Lucrător în structuri pentru construcții”, certificat de către Autoritatea Națională pentru Calificări.

„Stuful este o materie primă importantă, care este însă prea puțin valorificată în momentul de față, la nivel local existând doar doi-trei furnizori autorizați. Din primăvară, rezerva de stuf recoltat scade considerabil, așadar am decis lansarea acestei oferte pentru programarea stufului, în funcție de comenzi. Acoperișurile din stuf nu numai că sunt mai durabile față de alternativele mai noi, dar fac parte din tradiția locului, sunt armonioase estetic și ideale pentru casele din Deltă”, susține Loredana Pană, coordonatorul Ecosocial Stuf.

Totodată, business-ul astfel creat aduce beneficii asupra mediului. Stuful este o materie primă importantă în Delta Dunării, însă, de cele mai multe ori, pentru curățarea canalelor, acesta este ars și nu colectat corespunzător. Incendiile necontrolate aduc prejudicii faunei și florei, care, prin colectarea stufului, pot fi evitate.

Mai multe informații despre proiectul Ecosocial Stuf puteți găsi accesând site-ul www.ecosocialstuf.ro. În cadrul site-ului există posibilatea de a obține o cotație pentru un acoperiș de stuf, în funcție de dimensiunea acestuia și zona de livrare a serviciilor.

 

SC Ecosocial Stuf SRL este o întreprindere socială înființată în cadrul proiectului Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu, inițiat și derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu Primăria Ceamurlia de Jos, Asociația Letea în UNESCO, Primăria Comunei Tarcău și Asociația Partener pentru Tine din Merișani.
În cadrul proiectului au fost înființate 5 întreprinderi sociale, ce adoptă modelul economiei sociale, integrând persoane vulnerabile în ateliere de meșteșuguri și de valorificare a deșeurilor.  

Proiectul este cofinanțat din fondul social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: Loredana Pană, Coordonator EcoSocial Stuf Tel: 0729 882 603, e-mail: loredana@eco-social.ro.