Ghidurile solicitantului pentru POR 2014-2020 vor fi publicate în luna mai/ Instrumente financiare pentru mediul privat: 100 de milioane de euro pentru garantare, 150-200 de milioane de euro pentru subvenționarea dobânzii (declarații Liviu Dragnea).

Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a anunţat marți 21 aprilie că primele ghiduri ale solicitantului pentru Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020 vor fi publicate în luna mai.

Programul Operaţional Regional 2014-2020 are 11 axe prioritare (plus o axa de asistenta tehnica) şi o alocare estimată de 8,25 miliarde euro.

„În ceea ce priveşte stadiul negocierilor cu Comisia Europeană, la această oră negocierile sunt finalizate ca şi fond, acum se lucrează la formularea unor prevederi. Nu au fost negocieri foarte simple. A durat mai mult pentru ca s-a discutat cu aproape toate serviciile Comisiei Europene, nu doar cu direcţia de specialitate, DG Regio. Vom avea câteva tipuri noi de investiţii: centre de transfer tehnologic, eficienţă energetică şi în clădiri publice, în iluminat public şi măsuri pentru mobilitate urbană. O altă noutate sunt instrumentele financiare pentru mediul privat: 100 de milioane de euro pentru garantare, 150-200 de milioane de euro pentru subvenționarea dobânzii”, a precizat Liviu Dragnea.

Citește comunicatul integral pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice