Comisia Europeană a adoptat Programul Operațional pentru Infrastructură Mare al României (POIM), pentru perioada 2014 - 2020. 

Comisarul European pentru politică regională, Corina Crețu și Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, au lansat astăzi la București programul, în mod oficial. 

POIM este un pachet major de investiții, de aproape 9,5 miliarde de euro din fondurile regionale ale UE, bani ce vor fi investiți  în proiecte de mediu, energie și transporturi. Programul reprezintă aproape jumătate din cele 23 de miliarde de euro alocate României prin politica de coeziune a UE. Luând în calcul și cofinanțarea de la bugetul național, programul valorează peste 11,8 miliarde de euro dedicați creșterii economice și creării locurilor de muncă.

Cu ocazia adoptării programului, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat: "Acest pachet de investiții, cel mai mare program operațional al României și al doilea din Europa ca mărime, va contribui la dezvoltarea unui sistem de transport sustenabil și ecologic, va proteja mediul și va spori eficiența energetică a țării. Programul va consolida competitivitatea economică a României și va aduce orașele și regiunile României mai aproape de Uniunea Europeană. Conexiunile feroviare și rutiere mai bune vor crea, de asemenea, noi oportunități de afaceri, vor reduce costurile cu transportul mărfurilor și timpul alocat călătoriilor de către noi toți. Invit autoritățile să înceapă implementarea proiectelor cheie de infrastructură și din domeniul resurselor naturale, care vor contribui decisiv la dezvoltarea României."