Comisia Europeană a aprobat săptămâna aceasta modificarea Programului Interreg V-A România-Ungaria, anunță Ministerul dezvoltării.

Autoritatea de Management a Programului Interreg V-A România-Ungaria a inițiat și obținut aprobarea celei de-a treia modificări a Programului de Cooperare.

Cea de-a patra versiune a Programului permite creșterea ratei de cofinanțare la 100% a cheltuielilor declarate în cererile de plată în cursul exercițiului contabil 1 iulie 2020 - 30 iunie 2021.

Prezenta modificare - justificată de contextul epidemiologic (pandemia generată de SarsCOV-19) și permisă de măsurile specifice UE în vederea oferirii unei flexibilități excepționale pentru utilizarea fondurilor structurale și de investiții europene, ca răspuns la actuala criză - are ca scop creșterea flexibilității în implementarea programului, precum și reducerea poverii financiare în contextul actual.

Modificarea programului de cooperare constă, în plus, în adaptarea valorilor țintă pentru anul 2023 ale anumitor indicatori de realizare, de rezultat și financiari. Nu în ultimul rând, modificarea cuprinde schimbarea oficială a numelui regiunii ungare NUTS-3 „Csongrád”, care a devenit „Csongrád-Csanád”.