Proiectul "Mild-Home" are în vedere construirea unui nou tip de clădire civilă care să combine o performanță energetică ridicată cu costuri operaționale scăzute pentru persoanele cu venituri mici spre mijlocii (familii sau cupluri tinere).

Casa modulară, inteligentă, low-cost, aproape zero energie (acronim MILD HOME)


  • Proiectul are ca scop definirea, proiectarea si construirea in cel putin 8  orase din zona SEE a unei „case prietenoase” („MILD HOME”) (casa cu zero emisii, asemanatoare casei pasive, fiabile, reciclabile si ieftina)
  • MILD HOME – este conceputa pentru a fi situata intr-un sat ecologic verde – Eco Green Village (autonom din punct de vedere energetic, cu emisii zero, gestionarea ecologica a  deseurilor si consum de apa scazut).
  • Proiectul si-a propus sa caute solutii pentru locuintele sociale sau pentru cei care îsi construiesc singuri casele.

Proiectul MILD HOME, în care sunt implicați ca parteneri ENERO - Centrul pentru Promovarea Energiei Curate și Eficiente din România și Consiliul Județean Caraș-Severin, este unul dintre finaliștii ediției 2015 a premiilor RegioStars.

Premiile RegioStars recompensează cele mai inspiratoare și inovatoare proiecte regionale europene sprijinite de fondurile politicii de coeziune a UE. Un juriu independent, prezidat de deputatul european Lambert Van Nistelrooij, a selectat 17 proiecte finaliste pe baza a patru criterii esențiale: caracterul inovator, impactul, durabilitatea și parteneriatele create.

Cele patru categorii la care se acordă premii în 2015 sunt următoarele:
    •    Creșterea inteligentă – valorificarea potențialului de creștere al IMM-urilor în vederea dezvoltării economiei digitale
    •    Creșterea durabilă – atragerea de investiții în eficiența energetică, în beneficiul cetățenilor și al societății
    •    Creșterea favorabilă incluziunii – integrarea în societate a persoanelor care se confruntă cu riscul de excluziune socială
    •    Citystars – transformarea orașelor astfel încât să poată răspunde provocărilor viitoare

Cele patru proiecte câștigătoare vor fi anunțate în cadrul evenimentului OPEN DAYS, ediția 2015, care va avea loc la Bruxelles în perioada 12 - 15 octombrie 2015. Comisarul Corina Crețu și deputatul european Lambert van Nistelrooij vor înmâna trofeele și certificatele pentru proiectele câștigătoare în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor RegioStars 2015, care se va desfășura la data de 13 octombrie, la muzeul BOZAR din Bruxelles. De asemenea, beneficiarii proiectelor vor fi disponibili pentru a discuta cu jurnaliștii înainte și după ceremonie.