Comisia a lansat marți, 24 martie, o nouă platformă care să permită funcționarilor din cadrul serviciilor publice să facă schimb de experiență și de bune practici la nivel european, pentru a îmbunătăți și mai mult modul în care sunt cheltuite și gestionate investițiile UE. 

Sprijinind statele membre în ceea ce privește consolidarea capacităților administrative,TAIEX REGIO PEER 2 PEER (sau PEER 2 PEER) face parte dintr-o inițiativă mai largă ce are ca scop utilizarea pe deplin a potențialului politicii regionale pentru a crea locuri de muncă și pentru a asigura o creștere durabilă, în conformitate cu obiectivele stabilite de Strategia Europa 2020, precum și de noulplan de investiții în valoare de 315 miliarde EUR al UE.

Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat:

„Oamenii care locuiesc în regiunile europene nu vor simți beneficiile proiectelor sprijinite de politica regională dacă administrațiile locale și naționale care gestionează aceste fonduri nu sunt robuste și eficiente. Când am preluat mandatul de comisar, mi-am stabilit prioritatea de a le ajuta să concretizeze aceste beneficii ale investițiilor politicii noastre printr-o gestionare de înaltă calitate în toate etapele procesului. Inițiativa PEER 2 PEER reprezintă un pas important, fiind flexibilă, ușor de utilizat și direcționată către abordarea necesităților specifice ale regiunilor europene."


Citește comunicatul integral pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România