Fundația Motivation Romania derulează un proiect cu fonduri europene POSDRU prin care sunt create 8 structuri de economie socială și sunt create 41 de locuri de muncă. Fundația, între câștigătorii concursului organizat de EurActiv.

Fundația Motivation România este cu adevărat un profesionist al proiectelor europene, a derulat în ultimii ani zece proiecte și a atins peste 10.000 de beneficiari finali, potrivit reprezentantei organizației, Mirela Cîrlan. 

Experiența accesării fondurilor POSDRU nu a fost prea „traumatizantă” comparativ cu a altor beneficiari prezentați de EurActiv în serialul exemplelor de proiecte. Mirela Cîrlan spune că, în general, funcționarii din organismele intermediare au fost cooperanți și, cu toate că au existat adesea întârzieri în rambursarea fondurilor, organizația a reușit să acopere, chiar dacă uneori la limită, necesarul de resurse pentru derularea activității. 

Proiectul înscris și câștigător la concursul organizat de EurActiv este în derulare și vizează 8 structuri de economie socială și crearea a 41 de locuri de muncă permanente, din care 28 pentru persoane din grupuri vulnerabile. 

 

Proiectul se constituie intr-o investitie in capitalul uman iar competitivitatea capitalului uman este direct influentata de formarea profesionala. Prin infiintarea celor 8 SES care vor deveni operationale pe durata implementarii, proiectul va avea un puternic caracter demonstrativ si potential de replicare in alte regiuni si localitati ale tarii.

- se arată în descrierea proiectului. 

 

Din punct de vedere al impactului proiectului, beneficiarii explică: 

Ca urmare a finantarii FSE acordate, va crește numarul de persoane vulnerabile formate profesional; se vor îmbunătăți abilitățile persoanelor vulnerabile;-va crește relevanța competențelor profesionale a persoanelor vulnerabile față de dinamica pieței muncii; va fi implementat pentru prima dată în țara noastră un program inovator de economie socială, creând premisele pentru dezvoltarea unei francize sociale; vor fi angajate persoane din grupul țintă, care au un loc de muncă stabil și durabil.