Proiectul firmei GMA Expertise SRL-D, concretizat prin wesbiste-ul www.grileonline.ro, finanțat cu 50.000 de lei prin POSDRU a fost între cele nominalizate la concursul "Profesioniștii proiectelor de succes”, organizat de EurActiv.ro. 

 „În prezent majoritatea candidaților la examene apelează la cărțile de specialitate oferite de edituri, neavând o altă alternativă. În ultimii ani acestea au fost intens contestate din cauza numărului mare de greșeli pe care le conțin și a prețurilor foarte ridicate ale acestora. Site-ul www.grileonline.ro apare astfel ca o rezolvare a acestor probleme”, explica directorul firmei GMA Expertise SRL-D, Andreea Nantu, pentru EurActiv.ro.  

„Platforma grileonline.ro a apărut ca răspuns la nevoia elevilor și studenților de a se pregăti în mod temeinic pentru examenele importante din viața lor, precum cele de admitere în facultate sau de intrare în profesia dorită. (...) Inițiatorii website-ului www.grileonline.ro au avut în vedere toate aceste probleme cu care se confruntă elevii și studenții. Astfel, s-a urmărit în mod special ca răspunsurile grilelor să fie corecte și explicate. De asemenea, în realizarea grilelor a fost avută în vedere tematica aferentă fiecărui examen în parte din care au fost alese cele mai importante informații care pot ridica probleme candidaților, ținându-se cont și de subiectele date în anii anteriori. Un aspect important este dat și de prețul acestora: dacă un abonament pe site costă între 8.99 și 11.99 lei cu toate facilitățile prezentate o carte de grile poate costa de pâna la opt ori mai mult”, se arată în descrierea inițiativei. 

Proiectul a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane prin măsura „Locuri de muncă subvenționate pentru tineri în regiunile București-Ilfov și Nord-Est”. 

GMA Exprtise SRL-D a angajat trei tineri absolvenți pentru derularea acestui proiect și a obținut o finanțare de 100% din fonduri europene, în sumă de circa 50.000 de lei. 

Experiența accesării acestor finanțări nu a fost lipsită de probleme, din păcate, în mod caracteristic, am putea spune, pentru sistemul românesc de gestionare a fondurilor UE. Mai exact, din cauza obținerii cu întârziere a răspunsului din partea autorităților, proiectul și inclusiv finanțarea aferentă au fost reduse de la 12 luni la 9 luni. 

Alte detalii despre proiect: 

 „În cadrul acestui site grilele urmează a fi vândute pe categorii și pe o perioadă de timp limitată, de regulă, 30 de zile. În acest caz, prețul unui abonament variază între 7 – 12 lei. De asemenea, oferim și posibilitatea de a achiziționa mai multe abonamente la un preț redus și pe o perioadă mai întinsă. Beneficiile clientului sunt foarte mari în condițiile în care la o editură plătește pe o carte de specialitate un preț de până la 8 (opt) ori mai mare, aceste grile pretându-se a fi rezolvate o singură dată. Pe de altă parte, de regulă, cărțile în format fizic conțin erori ce nu pot fi îndreptate decât prin reeditare, pe când în mediul online acestea pot fi înlăturate cu ușurintă atunci când apar. De asemenea, constituie un avantaj ușurința și comoditatea achiziționării și rezolvării acestor grile prin feedbackul direct și explicațiile aferente, cât și faptul că acestea pot fi rezolvate în orice situație, tot ce este necesar fiind un dispozitiv conectat la serviciile de internet.”