Banca Transilvania va acorda întreprinderilor mici și mijlocii credite cu garanții europene, în urma unui acord de garantare încheiat cu Fondul European de Investiții (FEI) - Inițiativa pentru IMM (POIIMM).

Finanțările pot fi destinate creșterii afacerii sau susținerii capitalului de lucru, se arată într-un comunicat al băncii. Ca urmare a acordului de garantare, Banca Transilvania va oferi împrumuturi în valoare totală de 100 de milioane de euro. „Tranzacțiile garantate beneficiază de susținerea Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR și Horizon 2020, și de Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții”, a anunțat instituția financiară.

Împrumuturile sunt acordate atât în lei, cât și în euro, iar garanția pe care un IMM o primește este de 60% din valoarea împrumutului. Potrivit comunicatului, creditul se poate acorda pentru o perioadă cuprinsă între 2 și 12 ani, iar programul are o adresabilitate foarte mare din punctul de vedere al domeniilor în care au activitate IMM-urile.

Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții și cu Fondul European de Investiții, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.