AM POCA anunță că va reintroduce în evaluare proiectele care au fost respinse pentru depășirea pragului de 2% pentru contribuția beneficiarului.

În procesul de analiză a contestațiilor depuse de potențialii beneficiari vor fi luate în considerare limitele de minim 2,00% pentru contribuția beneficiarului respectiv maxim 98,00% pentru valoarea asistenței financiare nerambursabile, potrivit site-ului Fonduri-structurale.ro.

Această decizie a fost luată pentru a soluționa inadvertențele survenite din necorelarea formulei de calcul din Ghidul solicitantului postat pe site-ul www.poca.ro cu cea din configurarea apelului în MySMIS2014 și pentru a răspunde, astfel, aspectelor semnalate de partenerii sociali.

Dat fiind că este un apel competitiv, selecția cererilor de finanțare se va face după analizarea contestațiilor depuse în cadrul cererii de proiecte.

"Nu sancționăm beneficiarii pentru inadvertențele produse în procesul de lansare a apelului, am analizat situația și am luat singura decizie posibilă ca să avem o abordare corectă în evaluare. Ne dorim să fim alături de beneficiari și în perioada următoare, atât în scrierea, cât și în implementarea proiectelor", a declarat ministrul delegat al Fondurilor Europene, Marius Nica.