Comisia Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), investește 363,3 milioane de euro pentru construcția unui pod peste râul Dunăre în Brăila.

Podul va avea o lungime de circa doi kilometri, iar termenul de finalizare este 2023.

Proiectul implică, de asemenea, construirea unor drumuri de legătură pentru a îmbunătăți conexiunile de transport dinspre Marea Neagră înspre nord-estul României. 

Acest proiect, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăți legătura dintre nordul țării, orașul Tulcea, Delta Dunării și portul Constanța din sud. În prezent, conexiunea se poate face numai prin podul Giurgeni-Vadul Oii (aflat la 88 km la sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila și Galați. De obicei, traversarea cu feribotul este închisă iarna și primăvara, din cauza înghețului, a ceții sau a furtunilor.

Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata traseului scăzând cu aproximativ 50 de minute.

"Acest proiect finanțat de UE va îmbunătăți în mod clar calitatea vieții în regiune, prin trasee rutiere mai scurte și mai sigure. Prin conexiuni mai simple către Moldova și către Ucraina, proiectul de coeziune va contribui și la intensificarea relațiilor UE cu vecinii săi", a declarat Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de vecinătate.