Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat joi contractul de finanțare, prin Programul Operațional Regional, pentru proiectul “Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”.

Proiectul, în valoare de 104.022.631.88 lei, va fi realizat în 36 de luni și are ca principal obiectiv reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și strada Aurel Vlaicu și limita intravilan a județului Iași. 

Municipiul Iași va beneficia și de patru tramvaie moderne alimentate electric și de opt stații de transport public pentru tramvai. Astfel, va fi creat un sistem de transport public eficient energetic și atractiv care va deservi comunității, potrivit Ministerului dezvoltării.

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” răspunde obiectivelor POR 2014-2020, Axa 4.1 implementat în graficul de timp și bugetul alocat, cu atingerea indicatorilor stabiliți și îndeplinirea obiectivelor propuse.