"Am agreat cu Executivul European cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanțare din fonduri europene 2021-2027", spune ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

El se află zilelea acestea, împreună cu ministrul muncii Marius Budăi, într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru discuții despre investițiile strategice care se desfășoară în acest moment în România.

Boloș susține că peste tot pe unde a fost prin țară a primit de la primari întrebarea "ce facem cu proiectele pe care nu le putem termina?".

"Ei bine, am agreat astăzi (luni - n.r.) cu Comisia Europeană cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanțare din fonduri europene 2021-2027, iar în scurt timp va ajunge în Guvernul României un OUG în acest sens", a scris Boloș pe Facebook.

Modificările sunt necesare pentru a nu fi blocate proiectele de infrastructura de transport (cum ar fi Sibiu-Pitești), infrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală și județeană de transport, proiectele de investiții în domeniul mobilității urbane, dar și proiectele din domeniul investițiilor în sănătate și infrastructura educațională.

"Beneficiarii publici vor avea asigurat, prin grija noastră, cadrul de programare necesar, lucru care o să fie operaționalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027. Deci nu vom întrerupe fluxurile financiare și decontările aferente proiectelor acestora pe parcursul tranziție de la o perioadă de programare la alta", a mai scris Boloș.

Marți are loc întâlnirea cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).